Oordeel ingediende moties bij debat stand van zaken WTP

Kamerlid Joseph (NSC) heeft bij het debat over de Wet toekomst pensioenen (WTP) op 17 januari 2024 een motie ingediend om de parlementaire advocaat of een vervanger een analyse te laten maken over de juridische risico’s en mogelijke aansprakelijkheid van het invaren voor de Staat, pensioenfondsen, werkgevers en het rechtsstelsel. Deze motie is door de Tweede Kamer aangenomen.

Kamerlid Van Kent (SP) heeft een motie ingediend, en later aangepast, waarin de regering wordt verzocht een compensatieregeling inclusief kostenoverzicht uit te werken voor de afgebakende groep ZZP’ers die een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben afgesloten en als gevolg van de verhoging van de AOW-leeftijd met een inkomensgat geconfronteerd worden. Deze motie is eveneens aangenomen door de Tweede Kamer.

Kamerlid Joseph heeft tot slot een motie ingediend, en naderhand gewijzigd, waarin de regering wordt verzocht om binnen een maand de opties voor ingroeivarianten in kaart te brengen. Zij heeft deze motie vervolgens aangehouden. De motie is derhalve (nog) niet instemming gebracht.

Bron: Tweede Kamer, 23 januari 2024.