Verlaging toetredingsleeftijd naar maximaal 18 jaar

Vanaf 1 januari 2024 is de wettelijke toetredingsleeftijd verlaagd naar 18 jaar. Dit was tot dat moment 21 jaar. Alle werknemers van 18 jaar en ouder moeten vanaf 1 januari 2024 aangemeld worden voor de pensioenregeling.

Uw pensioenregeling moet daarop aangepast zijn.

Ook oproepkrachten/werknemers op 0-uren contracten of op een min/max contract dienen ook opgenomen te worden in de pensioenregeling vanaf 18 jaar. Voor deze groep wordt bij aanvang een schatting gemaakt van het aantal te werken uren en het pensioengevende uurloon. Periodiek kan dan achteraf worden doorgegeven hoeveel uur er gewerkt is en tegen welk pensioengevend uurloon. Dit in tegenstelling tot stagiaires en vakantiekrachten die vaak juist zijn uitgesloten van deelname aan de pensioenregeling.

Ondersteuning Montae & Partners
Wilt u uw huidige regeling aangepast hebben of heeft u vragen over welke werknemers opgenomen moeten worden in de pensioenregeling? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon van Montae & Partners of met Liesbeth Hufen, te bereiken via haar mobiele nummer 06 25 24 59 89 of per email liesbeth.hufen@montaepartners.nl