Werkgeverspensioen via derde pijler: markt moet zich nog ontwikkelen

Werkgeverspensioen via derde pijler: markt moet zich nog ontwikkelen

24/5/2022

In het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen wordt de fiscale ruimte voor het derde pijler pensioen vergroot. Dit kan ertoe leiden dat de nichemarkt voor derde pijler pensioen via de werkgever zich gaat ontwikkelen. Er zijn echter ook diverse aandachtspunten. Onze collega Elianne Janssen deelt haar ervaringen en visie in dit artikel van PensioenPro.

De ervaring van Elianne is dat werkgevers worstelen met de vraag hoe ze kunnen flexibiliseren. De Wet toekomst pensioenen schept nieuwe mogelijkheden om hiermee om te gaan. Het zou haar dan ook niet verbazen als werkgevers in de toekomst meer naar de derde pijler gaan kijken. Met name voor jongere werknemers past een derde pijler pensioen volgens haar mogelijk beter bij het carrièrepad. Sjaak Zonneveld van Bright Pensioen beaamt dit en wijst onder meer op bedrijven in de consulting, ICT en bedrijven met expats die nu al een pensioen via de derde pijler aanbieden. Brand New Day krijgt met name verzoeken van start-ups en scale-ups voor een pensioenoplossing buiten de tweede pijler. Zij onderzoekt nu of een derde pijler pensioen hierin een rol kan spelen.  

Elianne wijst wel op de vrijblijvendheid van een derde pijler pensioen, omdat werknemers zichzelf daarvoor moeten aanmelden. Een opt-out constructie zou volgens haar uitkomst kunnen bieden. Een ander belangrijk aandachtspunt zijn de dekkingen voor overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Bron: PensioenPro, 24 mei 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.