Wet toekomst pensioenen: resterende deel Kamervragen beantwoord

Wet toekomst pensioenen: resterende deel Kamervragen beantwoord

24/5/2022

Op 23 mei 2022 is het resterende deel van de eerste ronde schriftelijke Kamervragen bij de behandeling van het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen beantwoord. Het eerste deel van de beantwoording vond plaats op 16 mei 2022 in de Nota naar aanleiding van het verslag. Het tweede deel van de beantwoording vergde nader reken- en/of uitzoekwerk.

Uit de antwoorden blijkt onder meer dat het mogelijk is om het opgebouwde kapitaal in te varen vanuit een bestaande beschikbare premieregeling naar de nieuwe premieovereenkomst. Hiervoor is geen omrekenmethode nodig, omdat het opgebouwde kapitaal één-op-één overgezet kan worden. Het is daarbij niet toegestaan om een deel van het individuele pensioenkapitaal af te romen voor het vullen van een solidariteits- of risicodelingsreserve.

Bron: Rijksoverheid, 23 mei 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.