Dijsselbloem: Korting op pensioen onvermijdelijk

Dijsselbloem: Korting op pensioen onvermijdelijk

23/12/19

Volgens oud minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is het onvermijdelijk dat enkele pensioenfondsen komend jaar gaan korten. Fondsen die er niet goed voorstaan kunnen die pijn niet voor zich uit blijven schuiven.

Na advies van de commissie Parameters, onder leiding van Dijsselbloem, over het strenger maken van de rekenregels voor pensioen dreigen kortingen bij een aantal pensioenfondsen. Vakbond FNV heeft opgeroepen iets aan die kortingen te doen. Voor de zomer zei pensioenonderhandelaar Tuur Elzinga van de FNV in de Telegraaf dat de politiek die kortingen moet voorkomen. Onlangs riep hij op die kortingen desnoods te compenseren via een hogere AOW. Volgens hem zijn de dreigende kortingen ondermijnend voor het recent gesloten pensioenakkoord.

Dijsselbloem wijst erop dat in het nieuwe pensioenstelsel kortingen een veel vaker voorkomend verschijnsel zullen zijn. Hij merkt op dat veel betrokkenen daar nog altijd moeite mee hebben. Dijsselbloem constateert dat er op dit moment een “enorm verzet” is tegen het principe dat er gekort kan worden bij de fondsen. Maar fondsen zijn geen verzekering, het is geen zekerheid. Er kán gekort worden, aldus Dijsselbloem. Hij vindt verzet tegen kortingen strijdig met het pensioenakkoord.

Bron: De Financiële Telegraaf/ Buitenhof

DownloadTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact