Actief betrekken van werkgever in pensioencommunicatie met deelnemers

Actief betrekken van werkgever in pensioencommunicatie met deelnemers

29/11/2022

Pensioenverzekeraar Nationale-Nederlanden heeft het initiatief genomen om werkgevers in te zetten bij pensioencommunicatie richting deelnemers. Hiermee hoopt de verzekeraar deelnemers actiever bij hun pensioen te betrekken. In het PensioenPro artikel over dit onderwerp komt ook onze collega Theo Stam aan het woord. Hij geeft aan dat de WTP-overgang naar een dc-methodiek zal leiden tot meer behoefte aan informatie bij deelnemers en dat het daarom ook voor bedrijfstakpensioenfondsen een logische stap is om aangesloten werkgevers meer te betrekken bij de deelnemerscommunicatie over pensioen.

De keuze van NN voor de pilot om werkgevers actiever te betrekken in de pensioencommunicatie vloeit voort uit verschillende praktijkonderzoeken. Uit die onderzoeken blijkt dat werknemers vaak hun pensioenuitvoerder niet kennen en dat in de maatschappij een negatief beeld leeft over financiële instellingen, terwijl werknemers vaak wel hun werkgever vertrouwen. Theo Stam constateert dat de verplichtingen rondom keuzebegeleiding voor pensioenuitvoerders een stimulans zijn om actiever te communiceren naar deelnemers en zou het logisch vinden als ook werkgevers hier in de toekomst een rol bij krijgen.

Bron: PensioenPro, 23 november 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.