DNB: Financiële positie pensioenfondsen verbeterd

DNB: Financiële positie pensioenfondsen verbeterd

5/5/21

In het eerste kwartaal van 2021 is de financiële positie van pensioenfondsen opnieuw verbeterd. Dit komt doordat de waarde van de verplichtingen harder daalde dan het pensioenvermogen. Door de gestegen rentes op de financiële markten daalden de totale verplichtingen met EUR 111 miljard naar EUR 1.576 miljard terwijl het totale pensioenvermogen met EUR 15 miljard naar EUR 1.676 miljard daalde.

De dekkingsgraad van de pensioensector in zijn geheel is uitgekomen op 106,3 procent: een stijging ten opzichte van het vorige kwartaal van 6,0 procentpunt. Dit is het vierde opeenvolgende kwartaal waarop de dekkingsgraad steeg. Deze ligt nu hoger dan een jaar eerder. Toen was de dekkingsgraad 89,6 procent.

De beleidsdekkingsgraad (het gemiddelde van de 12-maandelijkse dekkingsgraden) is uitgekomen op 96,9 procent: een stijging van 1,9 procentpunt ten opzichte van het vorige kwartaal. De stijging wordt veroorzaakt doordat de dekkingsgraad in het eerste kwartaal van 2021 hoger was dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Bron: DNB

Klik hierTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact