DNB rapporteert over uitkomsten (tweede) uitvraag WTP-transitie

DNB rapporteert over uitkomsten (tweede) uitvraag WTP-transitie

29/11/2022

Toezichthouder DNB heeft de uitkomsten gedeeld van de tweede uitvraag over de voortgang van de voorbereiding op de transitie naar een nieuwe pensioenregeling. De uitvraag is gezamenlijk met toezichthouder de AFM gedaan. De uitkomsten laten zien dat het grootste deel van de sector voortvarend is begonnen, maar DNB waarschuwt dat er ook pensioenfondsen zijn die nog forse stappen moeten maken. De meeste pensioenfondsen gaan een solidaire premieregeling uitvoeren. Meer dan de helft van de fondsen wil gebruik maken van het transitie-FTK. De verwachting is dat de meeste pensioenfondsen in 2025 gaan invaren.

DNB wijst ook op een aantal aandachtspunten die voor de hele sector gelden, zoals het op orde brengen van de datakwaliteit, de benodigde aanpassingen van IT-systemen, het borgen van een adequate aansluiting tussen het pensioenbeheer en het vermogensbeheer en het borgen van voldoende tijd, kennis en kunde om tot een goede besluitvorming te komen.

Bron: DNB, 21 november 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.