FNV wil dat pensioenfondsen hun beleggingen sneller vergroenen

FNV wil dat pensioenfondsen hun beleggingen sneller vergroenen

13/10/2021

De FNV bericht dat de druk op pensioenfondsen om werk te maken van een eerlijke klimaattransitie hoger zal worden. De vakbond acht het sneller afbouwen van fossiele beleggingen en ophogen van duurzame investeringen noodzakelijk om klimaatdoelen te halen. Al eerder sprak de vakbond FNV zich uit over meer groene beleggingen en het belang van maatschappelijk verantwoord beleggen in pensioenfondsbesturen, maar de bond stelt dat zij daarvoor de komende tijd haar invloed in pensioenfondsen maximaal zal gaan aanwenden.

FNV stelt dat rendement niet langer een excuus mag zijn. Ze stelt dat groene beleggingen goed renderen en steeds beter renderen. Als bedrijven niet met een onomkeerbaar plan komen om de klimaatdoelen te halen, vormen zij niet langer een goede pensioenbelegging, volgens FNV.

Bron: FNV, 8 oktober 2021

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.