Gevolg van coronavirus voor partner- of wezenpensioen in verzekerde regelingen

Gevolg van coronavirus voor partner- of wezenpensioen in verzekerde regelingen

3/3/20

In verschillende media is gewaarschuwd dat de uitbraak van het coronavirus gevolgen kan hebben voor het recht op partner- of wezenpensioen.

Veel verzekeraars, en mogelijk ook andere pensioenuitvoerders, hebben in hun verzekeringsvoorwaarden opgenomen dat er geen nabestaandenpensioen wordt uitgekeerd indien een verzekerde overlijdt in een gebied dat door de Nederlandse overheid is aangeduid als reisrisico. Hierbij hoeft de oorzaak van het overlijden niet te zijn gelegen in het virus.

Deze voorwaarden hanteren verzekeraars al geruime tijd, maar door de uitbraak van het coronavirus groeit het aantal gebieden dat als reisrisico wordt aangeduid op dit moment aanzienlijk. Werkgevers die werknemers uitzenden naar dergelijke gebieden krijgen het advies om de risico’s voor hun werknemers goed in kaart te brengen. Veel verzekeraars hanteren dergelijke uitzonderingen ook voor uitsluiting van het arbeidsongeschiktheidsrisico’s.

Het Verbond van Verzekeraars heeft aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de verzekeraars een beroep zullen doen op deze uitsluitingen.

Bron: Telegraaf

Terug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact