Mantelovereenkomst verzekering 3e WW-jaar en WGA-Hiaat bij Loyalis

Mantelovereenkomst verzekering 3e WW-jaar en WGA-Hiaat bij Loyalis

23/9/2022

We zijn bij Montae & Partners trots dat we als adviseur een bijdrage hebben mogen leveren aan de totstandkoming van de VVT mantelovereenkomst. En mooie oplossing voor medewerkers in de VVT sector.

Wat houdt de mantelovereenkomst in?

De cao-partijen in de sector VVT hebben een unieke mantelovereenkomst gesloten met Loyalis voor de verzekering van het 3e WW-jaar en het WGA-Hiaat inclusief alle medewerkers die ziek en arbeidsongeschikt zijn geworden op of na 1 maart 2020 tot 1 januari 2023. De VVT zorgt er hiermee niet alleen voor dat alle medewerkers die ziek zijn geworden door o.a. long Covid, behoed worden voor een forse terugval in inkomen, maar ook dat alle medewerkers uitstekend verzekerd zijn voor het risico op arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Alle werkgevers binnen de sector VVT zijn conform de CAO verplicht deze verzekering af te sluiten binnen de mantel bij Loyalis voor 1 oktober 2022. De premie komt volledig voor rekening van de medewerkers.

Ondertussen hebben zowel FNV als ActiZ een nieuwsbericht gepubliceerd met daarin alle informatie over de mantelovereenkomst. Hieronder kunt u deze nieuwsberichten lezen.

Persbericht FNV

Persbericht ActiZ

Heeft u vragen over de afspraken in de cao en de gesloten mantelovereenkomst, stuur dan een mail naar vvt@montaepartners.nl

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.