Ministeriële regeling over beperken pensioenverlaging gepubliceerd

Ministeriële regeling over beperken pensioenverlaging gepubliceerd

16/12/19

De maatregelen ter voorkoming van pensioenverlaging zijn vorm gegeven in de ministeriële regeling die 16 december jl. is gepubliceerd in de Staatscourant. Op 19 november jl. werd de brief van minister Koolmees over dit onderwerp aan de Tweede Kamer verzonden door minister Koolmees (zie ook actualiteitenoverzicht week 47). Het betreft een tijdelijke regeling die vervalt met ingang van 30 december 2019.

De ministeriële regeling is conform de brief van Koolmees uitgewerkt. Koolmees heeft in overleg met DNB besloten om onder voorwaarden vrijstelling te verlenen aan:

  • De hersteltermijn van tien jaar voor het bereiken van het vereist eigen vermogen (dit niveau verschilt per pensioenfonds en is mede afhankelijk van het beleggingsbeleid); en
  • het gestelde aantal van zes meetmomenten voor het bereiken van minimaal vereist eigen vermogen (dekkingsgraad van 104,3%) voor pensioenfondsen die van deze regeling gebruik maken.

Een pensioenfonds kan ook besluiten geen gebruik te maken van de regeling en een (on)voorwaardelijke korting door te voeren conform de reguliere wetgeving.

Bron: Pensioenfederatie / Staatscourant

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact