Pensioenakkoord goede aanleiding tot strategische heroriëntatie op arbeidsvoorwaarden

Pensioenakkoord goede aanleiding tot strategische heroriëntatie op arbeidsvoorwaarden

15/12/2021

Volgens DNB is de compensatie voor het afschaffen van de doorsnee systematiek niet beperkt tot alleen de pensioensfeer maar omvat deze een veel groter arbeidsvoorwaardelijk gebied. Dit zei Hans de Boer, afdelingshoofd middelgrote pensioenfondsen, vorige week op een lezing over pensioenrecht aan de Vrije Universiteit. Dit sluit aan bij de opvatting van Montae & Partners dat het pensioenakkoord een goede aanleiding geeft tot een strategische heroriëntatie op het totaal aan arbeidsvoorwaarden.

Bij de voorbereiding op invoering van het nieuwe pensioenstelsel is het aan te bevelen om te kijken of het huidige arbeidsvoorwaardenpakket nog bijdraagt aan het bereiken van de strategie van de onderneming. Breng daarbij in beeld wat het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden is en welke kosten daarbij horen. Vraag vervolgens om de waardering en voorkeuren van de medewerkers. Kijk ook naar de externe omgeving van de onderneming en ontwikkelingen in de markt. Geef tot slot het compensatie vraagstuk een plaats in een (eventueel herijkte) beloningsstrategie.  

Met de B.A.A.S. aanpak leidt Montae & Partners u door het proces van een dergelijke strategische heroriëntatie. Via de stappen analyse, advies en structuur wordt toegewerkt naar een optimale balans tussen de positie van werkgever en werknemer in het arbeidsvoorwaardenpakket.

Meer weten?

Neem dan contact op met Harm Jan Lindaart via de contactgegevens hieronder.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.