Register DNB laat daling zien aantal actieve pensioenfondsen

Register DNB laat daling zien aantal actieve pensioenfondsen

21/1/20

Uit het register actieve pensioenfondsen van DNB blijkt dat in 2019 het aantal actieve pensioenfondsen is gedaald naar 187. Dit zijn zestien pensioenfondsen minder dan begin 2019. De daling van 8% laat zien dat de consolidatie in de pensioensector gestaag doorzet.

Volgens het register zijn er momenteel 125 ondernemingspensioenfondsen, 42 verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfondsen, vier overige bedrijfstakpensioenfondsen, negen beroepspensioenfondsen en zes apf’en. Niet alle pensioenfondsen hebben ook actieve deelnemers. Enkele fondsen zijn begin dit jaar gesloten, maar momenteel groot genoeg om door te gaan. Daarnaast zijn zestien fondsen in 2019 in liquidatie gegaan. Ruim dertig fondsen zijn al een jaar of langer in liquidatie.

Het aantal bedrijfstakpensioenfondsen dat de pensioenen indexeert is ook gedaald in 2019, namelijk van zestien naar vijf. De meeste bedrijfstakpensioenfondsen hadden eind september 2019 een beleidsdekkingsgraad van onder de 110% waardoor zij de pensioenen niet mogen indexeren. De verstrekte indexaties wegen overigens niet op tegen de hoogte van de inflatie.

Bron: PensioenPro

Lees hier het volledige artikelTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact