Toezichtaandacht van DNB voor ESG-risico’s

Toezichtaandacht van DNB voor ESG-risico’s

13/10/20

Tijdens het Beleggersberaad van PensioenPro op 8 oktober heeft de DNB aangegeven, dat het in het toezicht op de pensioensector structureel meer aandacht gaat besteden aan klimaatrisico’s en andere ESG-onderwerpen. Volgens DNB mag de economische groei niet ten koste gaan van de huidige leefomgeving. Oo dek financiële sector moet een bijdrage leveren aan het klimaatvraagstuk en de energietransitie.

Een van de maatregelen van DNB is dat de beheersing van ESG-risico’s een vast onderwerp wordt bij toetsingsgesprekken met bestuurders en beleidsbepalers. Ook bij bezoeken aan pensioenfondsen en uitvoerders wordt meer aandacht besteedt aan de beheersing van ESG-risico’s. Bovendien zullen deze risico’s in het reguliere toezicht een grotere rol gaan spelen. DNB gaat beleggingsportefeuilles doorlichten op het niveau van aandelen en obligaties.

De inventarisatie en beheersing van klimaatrisico’s zijn nieuw in het toezicht van DNB. Om deze reden wil DNB begin volgend jaar met best practices voor pensioenfondsen komen.

Bron: PensioenPro

Klik hierTerug naar Nieuwsoverzicht

Kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter.
Contact