Wet toekomst pensioenen: gemaakte keuzes door partijen

Wet toekomst pensioenen: gemaakte keuzes door partijen

28/6/2022

Werkgever Heineken en de werknemersorganisaties hebben de voorlopige keuze gemaakt voor de solidaire premieregeling. Uit het deelnemersonderzoek dat is gehouden door het Pensioenfonds blijkt dat (ex-)werknemers van Heineken belang hechten aan een stabiel pensioen en het samen delen van mee- en tegenvallers. Een meerderheid vindt solidariteit belangrijker dan het zelf kunnen maken van beleggingskeuzes. Er wordt gekoerst op een overgang naar de nieuwe regeling per 1 januari 2025.

Werkgevers en vakverenigingen bij Rail & OV hebben eveneens de voorlopige keuze gemaakt voor de solidaire premieregeling. Naast het gegeven dat de solidaire premieregeling het meeste aansluit op de wensen van de werknemers en meer nadruk legt op het samen beleggen en samen risico’s delen, wordt ook als argument genoemd dat de solidaire premieregeling de meeste mogelijkheden biedt om de sterke elementen van de huidige regeling te behouden.    

Bron: Stichting Heineken Pensioenfonds, 18 juni 2022.

Bron: Pensioenfonds Rail & OV, 16 juni 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.