Wet toekomst pensioenen: stand van zaken Eerste Kamer

Wet toekomst pensioenen: stand van zaken Eerste Kamer

24/1/2023

Op 17 januari 2023 is de Eerste Kamer gestart met de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Ook in de Eerste Kamer vindt een uitgebreide wetsbehandeling plaats, bestaande uit technische briefings, deskundigenbijeenkomsten en schriftelijke vragenrondes. Tot uiterlijk 24 januari 2023 kunnen de Kamerleden thema’s of sprekers voor één of meer deskundigenbijeenkomsten aanmelden en op 31 januari 2023 spreekt de Eerste Kamer verder over de procedure van het wetsvoorstel.

De aftrap in de Eerste Kamer bestond uit de eerste technische briefing waarin medewerkers van SZW een toelichting hebben gegeven op het contract en het nabestaandenpensioen. De contractvormen, het flexibele en solidaire contract, zijn nader toegelicht. In de vragenronde zijn diverse onderwerpen aan de orde gesteld. Zo is gesproken over de solidariteit tussen lager en hoger opgeleiden in verband met de verschillen in levensverwachting; het nieuwe stelsel brengt hierin geen verandering. Verder is gevraagd naar het Besluit toekomst pensioenen. Deze wordt op dit moment aangepast aan de vele amendementen en wordt naar verwachting in februari 2023 aangeboden aan de Raad van State. In de volgende technische briefing wordt gesproken over werkenden zonder pensioen en de transitie naar het nieuwe stelsel.

Bron: Eerste Kamer, 17 januari 2023.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.