WTP: pensioenprominenten pleiten in open brief vóór het nieuwe pensioenstelsel

WTP: pensioenprominenten pleiten in open brief vóór het nieuwe pensioenstelsel

16/11/2022

Een aantal prominenten uit de pensioenwereld leggen in een open brief aan de Tweede Kamer uit waarom zij de Wet toekomst pensioenen noodzakelijk vinden voor een stabiel en toekomstbestendig pensioenstelsel, in het belang van deelnemers en gepensioneerden. Met de brief geven zij een tegengeluid aan de bestuurders, politici en pensioenexperts die enkele weken terug de Tweede Kamer opriepen om de Wet toekomst pensioenen niet aan te nemen.

De prominenten weerleggen in de open brief het beeld dat in sommige media wordt geschetst dat de WTP ongunstig zou zijn voor gepensioneerden. Ze geven aan dat het nieuwe stelsel leidt tot een koopkrachtiger pensioen vergeleken met het huidige stelsel, overigens zonder dat daarbij volledige koopkracht gegarandeerd kan worden. Stabiliteit in de pensioenuitkeringen kan volgens hen goed geborgd worden in het nieuwe stelsel. Bovendien wordt het nieuwe stelsel inzichtelijker voor deelnemers en biedt het meer mogelijkheden voor maatwerk. Ze zien invaren als een cruciaal onderdeel van de overstap naar het nieuwe stelsel. De ondertekenaars van de open brief zijn ervan overtuigd dat met de wettelijke kaders in de Wet toekomst pensioenen een zorgvuldige en evenwichtige transitie naar het nieuwe pensioenstelsel mogelijk is.

Bron: Pensioenfederatie, 9 november 2022.

Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketingactiviteiten. Bekijk onze Privacy Policy en Cookie Beleid voor meer informatie.